Beneficii

Despre cartoful mov

CARTOF  MOV. Producem  o specie de cartof PERUVIAN   FINGERLING   POTATO de culoare violet intens, care sunt viu colorați atât la exterior cât și la interior, dar ce este fascinant e că nu își schimbă calitatile si culoarea atunci când sunt preparați.

Cartofii nostri violeti PERUVIAN   FINGERLING   POTATO sunt originari din Peru unde sau cultiva de mai bine de 6.000 de ani, prin urmare se regăsesc în mod frecvent în meniurile din America de Sud. Acești cartofi sunt din ce în ce mai căutați de restaurantele din toată lumea datorită aspectului frumos, dar și pentru că au fost declarați cea mai sănătoasă legumă din lume.

CARTOFI MOV. Ca și cartoful obișnuit, cartoful violet este bogat în vitamina C, potasiu, calciu, fier, proteine, fibre și carbohidrați. În schimb cartoful violet față de cel obișnuit este mult mai bogat în antioxidanți. Culoarea mov a cartofului este dată de cantitatea mare de antocianine care, fiind antioxidanți puternici, protejează organismul de diferite forme de cancer.

Un alt beneficiu important adus corpului este scăderea tensiunii arteriale. Dat fiind faptul că nu conțin grăsimi, cartofii violeți pot fi consumați chiar și în dietele de slăbire dacă nu sunt combinați cu unt, margarină sau smântână.

CARTOFI MOV. Datorită antioxidanților puternici, cartofii violeți ajută la dezvoltarea și întărirea sistemului imunitar și protejează celulele de eventuale boli cauzate de radicalii liberi.

CARTOFI MOV . sunt plini cu fitonutrienti – componente organice din plante care se considera ca promoveaza sanatatea. Fitonutrientii din cartofi includ carotenoide, flavonoide si acid cafeic. Vitamina C din cartofi actioneaza ca un antioxidant.

cartofii-mov

INSTITUTUL NATIONAL AL SANATATII a declarat ca aceste substante pot preveni sau intarzia anumite tipuri de deteriorare a celulelor si pot de asemenea ajuta in procesul de digestie, sanatatea inimii, presiunea sangelui si in prevenirea cancerului.

DOCUMENTE DE ANALIZĂ

  • Buletin de Analiza eliberat in anul 2019
  • Raportul de Analiza eliberat in anul 2019 privind cantitatea de Antocianina care se regaseste in cartofii nostri mov, efectuat de un Grup Mondial de Laboratoare din vestul Europei.

CONTACT
Stanciu Dorel: 0746-888088
Stanciu Petru: 0758-539704

Cartofi Mov © 2019. All rights reserved.